A HOR játék bemutatja: LOGICO fejlesztő játékait

A LOGICO játékai a logikai fejlesztés mellett a kézfej izmait is felkészítik az írás elsajátítására.

A LOGICO játékcsalád termékei olyan fejlesztő játékok, ahol az oktatás, a fejlesztés nincs igazán elrejtve, emellett mégis rendkívül játékos formában tanít.

Röviden a Logico játékcsaládról

A játék lényege, hogy egy konzoltáblába, feladattáblába olyan kártyákat helyezünk, amelyek a gyermekek életkorának megfelelő feladatokat tartalmaznak.

  • A konzolon lévő gombok segítségével a gyerekek beállítják a vélt helyes megoldást, majd ha megfordítják a kártyát, azonnal ellenőrizhetik is a megoldásaikat.
  • A LOGICO létezik Primo és Piccolo változatban is, így az óvodás és az iskolás (alsó tagozatos) évek kiváló segítője.
  • A LOGICO Piccolo keret egy zöld színű tábla 10 színes koronggal ellátva, míg a Primo keret kék színű és hat színes gomb található rajta.
  • A táblához kapható tematikus feladatcsomagok 16 kártyát tartalmaznak.
  • A kártyák sorszámozottak és kellően vastagok, kemények ezért rendkívül ellenállóak, így egész biztos, hogy a kistesó is megörökölheti őket.

 

A LOGICO Primo játékok közt óvodásoknak és kisiskolásoknak megfelelő feladatok is megtalálhatóak.

 

A Logico önállóságra nevel

Valljuk be, hogy szülőként hajlamosak vagyunk arra, hogy mindig egy kicsit segítsünk a gyermekünknek, hogy minél később tapasztalja meg a kudarc érzését, vagy hogy ne szegje a kedvét, hogy neki még nem megy, holott a nagyobb testvére már simán megcsinálja. A LOGICO játéknak az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a gyerekek önállóan is játszhatnak vele. Önállóan ellenőrizhetik a munkájukat, így szépen, finoman szembesülnek a hibákkal, amiket vétettek. Azt is látják, hogy ezek a hibák kijavíthatóak, sőt megtapasztalják, megélik a fejlődést a saját munkájukban. A LOGICO játékok segítenek abban is, hogy később, az iskolai feladatokra is inkább kihívásként, játékos feladatként tekintsenek és ne a stresszforrást lássák bennünk. Ez különösen az első két iskolai évben kiemelten fontos. Ezért mi az iskolafelkészítés időszakára mindenképpen javaslunk a LOGICO játékok használatát.

Színes és vidám fejlesztő játékok

Sokszor a gyerekeket éppen az riasztja egyes feladatok megoldásakor, hogy a feladatot tartalmazó könyvben, füzetben nincs, vagy csak kevés kép van és azok sem színesek. A LOGICO fejlesztő játékai ezzel szemben kedves és szerethető karaktereket használnak, sok és élénk színekkel. A kártyák kellemes, barátságos hangulatot ébresztenek a feladatokhoz tartozó kedves történeteken keresztül. Mindezek mellett már a korongok tologatása is szórakoztatja a gyerekeket, ami így külön ösztönzően hat rájuk a feladatok megoldása során. Ráadásként finomítja a kézfej izomzatának használatát, ami fontossá válik majd az iskolás évek elején, az írás elsajátítása során.

Változatos

Számos, tematikusan csoportosított feladatcsomag közül választhatunk. Így egész biztosan nem kell attól félnünk, hogy a gyermekünk azért unja el a feladatokat, mert már kívülről tudja, ismeri őket. A keret amellett, hogy könnyen kezelhető, rendkívül jól fejleszti a vizuális észlelést, a szem- és kéz koordinációját, valamint a logikus gondolkodást.

 

A LOGICO Piccolo fejlesztő kártyák tematikusan összeállított termékek.

 

Az oktató játékokra jellemző, hogy egy adott területre fókuszálnak. Azonban a LOGICO játékcsalád ennél sokkal több lehetőséget kínál, hiszen a különböző kártyacsomagok különböző készségek fejlesztésében segítenek. Méghozzá úgy, hogy a csomagon belül a kártyákon található feladatok egyre nehezebbé válnak. Fejleszthető velük a gyerekek koncentrációs képessége, türelme és feladattudata egyaránt. A feladatok elvégzésekor többek között gyakorolják a mennyiségeket, az időt, a színeket, a térbeli összefüggéseket, a hozzárendelési szabályokat és a logikai összefüggéseket.

Hol és mikor használható?

A játék nem túlzottan nagy és nem is nehéz a tábla, emellett teljesen stabil és ellenálló. Így akár ágyban fekve vagy autóban utazás közben, de persze a kanapén ülve is kényelmesen használható. Magunkkal vihetjük például nyaralásra, de akár az orvosi rendelőbe is, szinte bárhová, ahol le szeretnénk kötni a gyerekek figyelmét.

Biztonságosak

Nem törnek, nem repednek, kifejezetten nagy az ellenállóképességük. Sok műanyag termék esetén megtapasztalhattuk már, hogy az anyag megöregszik, repedezetté, fakóvá válik. A LOGICO termékeket úgy tervezték, hogy játszóházakban, óvodákban, iskolákban is hosszú távon használhatók legyenek. Ezért a táblák és a kártyák egyaránt még rendkívüli igénybevétel mellett is biztonságosak és tartósak.

 

A LOGICO strapabíró Galaxis keretei megbízható, hosszú élettartamú, tartós kiegészítői a termékcsaládnak.

 

Nem véletlen tehát, hogy a LOGICO termékcsalád fejlesztő játékait előszeretettel használják a fejlesztőpedagógusok, amit emellett otthonra is javasolnak. A tematikusan csoportosított kártyákon található feladatok egyszerre jelentenek kihívást és sikerélményt a gyerekeknek, miközben bővül a szókincsük és elmélyül a fogalomalkotási képességük.

Ezt is olvasd el!