A HOR játék bemutatja: a Dantoy bioműanyag játékait

A Dantoy bioműanyag játékai környezetvédelmi szempontok alapján tervezett, biztonságos gyermekjátékok.

Kiskorú gyerekeknél a legkézenfekvőbb módszer, ha a gyermek fejlődését példamutatással segítjük elő. Ahogy mi viselkedünk, azt fogják utánozni. Az általunk kínált minta alapján tanulnak meg a körülöttük lévőkkel kapcsolatot teremteni, a környezetükkel bánni. Éppen ezért nem lehet túl korán elkezdeni a környezettudatos nevelést, hogy a jövőjüket ők is szép és biztonságos környezetben élhessék. A Dantoy bioműanyag játékai ebben is kulcsszerepet töltenek be.

 Bioműanyagból teremt világokat a Dantoy

A környezetvédelem a gyermekeink, unokáink életére is hatással van. Ezért is nagyon fontos, hogy már az ő életükben, fejlődésükben is fontos szerepet töltsön be, sőt alapvető legyen a környezettudatosság. A Dantoy minőségi bioműanyag játékaival ehhez, továbbá a kicsik egészséges gyarapodásához járulhatnak hozzá a szülők.  A Dantoy játékok minden gyerek számára szórakozást nyújtanak.

Termékeik között megtalálhatók:

Így a picik a környezettudatos nevelés mellett is átélhetik ugyanazokat az élményeket szinte ugyanolyan játékokkal, mint amilyenekkel a szüleik is játszottak.

Mutassunk példát a kicsiknek!

A gyermekek számára fontos a szülői példakép. A főzőcskézés is így lehet akár a környezettudatos nevelés egyik központi szereplője, amikor bemutatjuk azokat a módszereket, hogyan tehetünk a környezetünkért, miközben mi is teljes életet élünk.

A homokozás generációk életét meghatározó élmény. Ezzel ugyanis számos érzékszervi inger éri a kicsiket. A száraz homokszemek finom puha, selymes tapintása, a nedves homokkal készített formák alkotása mind-mind hozzájárul a gyermek tapintásának fejlődéséhez, miközben természetesen a kreativitásuk is szárnyra kaphat. A közös játékba a szülők is beszállhatnak, akik a természet közelségében nevelhetik a kicsit. Így a megfelelő kötelék kialakítás mellett azért is rengeteget tehetnek, hogy a jövő nemzedékéből környezettudatos felnőtt váljon.

Tavasszal és nyáron sok kis kertész ragad meg egy locsolót vagy gereblyét. A közös kertészkedés is kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a gyermek és a természet között kapcsolatot teremtsünk. Ráadásul a picik így ízelítőt kaphatnak a rendezett, tiszta környezet nyújtotta békés hangulatból. Az élmény, az apró kezek szorgos munkáját őrző emlék a szülőkben is nyomot hagy, amire egész biztosan szinte életük végéig emlékezni fognak.

Ugyanolyan jó a bioműanyag játék

De nem kell mindennek a környezettudatos nevelés körül forognia. A bioműanyagok a fosszilis anyagból készült műanyagok előnyeivel is bírnak. Emiatt a kedvenc motor vagy a dömper, akár a hócsúszka vagy az autószett, a rendőrállomás is ugyanolyan élményt nyújt, mint a hagyományos technológiával készült játékok.

A babás szülőknek sem kell lemondaniuk a környezettudatos termékekről, hiszen a Dantoy termékei között cukornád alapanyagú rágókák is választhatók. Így a szülő biztos lehet benne, hogy a kicsit fogzáskor segítő eszköz természetes anyagból készült, ezzel is óvva az egészségét. Ráadásul a cukornád előnye, hogy gyorsan újratermelődő alapanyag, a növekedése közben széndioxidot von el a környezetből, így ennek használata nem okoz környezetkárosodást. Sőt, ha a belőle készült játékokat választjuk, egy picit a globális felmelegedés ellen is teszünk valamit!

Fél évszázadnyi tapasztalat

A dán Dantoy az elmúlt 55 évben felcseperedő gyermekek millióinak tette teljessé az életét játékaival. Jelenleg a gyártó termékeinek 98%-a viseli a skandináv Nordic Swan Ecolabel minősítést – ez garantálja, hogy a játékok a gyermekek környezetét és egészségét is megóvják.

A Dantoy a legelső gyártási folyamatoktól kezdve szem előtt tartja a környezettudatosságot, a játékaik pedig a lehető legkisebb környezeti terheléssel készülnek. Így csökkentve a gyártás során fellépő karbonkibocsátást.

Miért fontos, hogy bioműanyag?

A gyerekjátékok, miután már szükségtelenné váltak, gyakran a szemétben kötnek ki. Ha pedig nem megfelelően kezelik, az így keletkező hulladék, a korábban nagyon is kedves játékok könnyedén a leendő generációk sokaságának környezetét károsítják, teszik tönkre. A bioműanyag játékok ezzel szemben a megfelelő körülmények között rövid idő alatt lebomlanak, vagy olyan szerves anyagból készülnek, amelyek akkor sem károsítják a környezetet, ha nem bomlanak le. Így nem keletkezik olyan hulladék, ami károsíthatná a természetet.

A kíméletesebb feldolgozhatóság azonban nem jelenti azt, hogy a bioműanyag játékok gyengébb minőségűek, vagy kevésbé tartósak lennének. A biológiailag lebomló, vagy akár természetes anyagból készült homokozó lapát a fosszilis anyagokból készült homokozó lapát minden előnyével bír. Így a gyermek szemszögéből biztosan nem jelent kompromisszumot, hogy nem hagyományos műanyagból készült játékokkal játszik – ugyanolyan teljes és önfeledt lesz az élmény, mint a mi időnkben.

Ezt is olvasd el!